6 Aralık 2009 Pazar

Alın Size Eğlence: iSketch

Her zaman şu çizim pad'lerinden istemişimdir. Hani bilgisayara takılıp kağıt üstünde çizer gibi çizim yapılabilen aletlerden. Bu oyunu oynarken siz de onun eksikliğini hissedeceksiniz. Bu bir çizim tahmin etme oyunu. Odadaki her oyuncuya (en fazla 10 veya 11 kişi olunabiliyor) sırayla birer kelime veriliyor. Oyuncu da belli bir süre içinde bu kelimeyi çizerek mümkün olduğunca fazla kişinin bilmesini sağlamaya çalışıyor. Bilen kişi sayısı arttıkça, kazandığınız puan da artıyor.

Oyunu ister Türkçe, ister İngilizce oynayabilirsiniz. Türkçe olan kelimeler daha zor "tımarhane, müfredat" gibi şeyler çıkabiliyor. Bir de tabi bazı Türklerin chat muhabbeti de dayanılmaz oluyor alttaki chat kutusunda. İngilizce oynarken kelime dağarcığınız gelişebiliyor gerçekten, ayrıca yan pencerede mutlaka bir sözlük açın, çünkü Türkçe'sini bildiğiniz bir şeyin İngilizce'sini bilmiyorsunuz, aklınıza gelmiyor, veya eşseslisini sorduğunda onu aramanız gerekebiliyor.




Uzun bir aradan sonra bugün bu oyun tekrar aklıma geldi ve oynayayım dedim. Şansıma daha ilk oyunda "turkey" kelimesi çıktı. Anlatan da bu kelimenin karşılığı olan "hindi"yi çizmek zor geldiğinden, Türk bayrağıyla anlattı. Yani oyunda önemli olan, kelimeyi basit ve çabuk anlatmak. Örneğin resimdeki kelime "earring"- yani küpeydi. Ayrıca kelimeyi bölerek anlatabiliyorsunuz. Mesela "açıkgöz" kelimesini sayfayı ikiye bölerek bir tarafa açık kelimesini anlatacak bir şey, bir tarafa da göz çizerek çok daha çabuk olabilirsiniz.

İşte isketch bu. Ben bu oyunu çok seviyorum, umarım siz de seversiniz. Görüşürüz.

1 yorum:

Sivrisinek dedi ki...

türkçesi : www.cizbakalim.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...