13 Aralık 2009 Pazar

Sağ mıyım Sol mu?


Bir arkadaşım Daily Telegraph'ın sitesinden bana bir test linki yollamıştı bir iki sene önce. Ben de pek ciddiye almamış, bir bakıp kapatmıştım. Yer imlerinde tekrar o siteyi görünce, bir deneyeyim dedim.

Test, o anda beyninizin sağ tarafını mı sol tarafını mı kullandığınızı anlamanıza yarıyor. Hareketli bir resimde, saat yönünün tersine veya yelkovanla aynı yönde dönen bir bayan figürü yer alıyor. Eğer saat yönünde döndüğünü görüyorsanız beyninizin sağ tarafını, tersini görüyorsanız sol tarafını kullanıyormuşsunuz. Beynin sol tarafı, mantık, matematik, dil, bilim, pratiklik gibi konuları yönetirken, sağ taraf ise duygular, hayal gücü, semboller, resimler ve sanatla ilgileniyor.

İnanmıyor olabilirsiniz fakat açtığınız anda belli bir yöne dönüyorsa figür, iyice konsantre olup tersini düşündüğünüzde o yöne dönmeye başlıyor. Fakat sayfayı aşağı indirip onun hakkında düşünmezseniz, yeniden açtığınızda bıraktığınız gibi kalmış oluyor. Yani pek uydurma değil gibi. Bir deneyin derim. İşte burada.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...