23 Ocak 2010 Cumartesi

Guitar Hero

Guitar Hero, ülkemizde Play Station oyunlarından PES kadar tanınmış olmasa da dünya üzerinde satış patlaması yaratan, efsanevi şarkıları kolayca çalabiliyormuşsunuz hissi uyanduran, gerçeğe yakın bir oyun. Sanal hayat gerçeğin yerini alıyor demiştim ya, işte Guitar Hero ile elinize hiç gerçek gitar almadan virtüöz, daha önce hiç şarkı söylememişken bülbül olmanızı sağlayan bir oyun.


Oyun ilk önce sadece gitarlarla oynanıyordu. Bu gitarda pena görevi gören bir tuş ve sapında da 5 farklı renkte diğer tuşlar var. Karşınıza yukarıdaki gibi renkli notalar çıkıyor ve şarkı ilerledikçe, sırası gelen renkteki tuşa pena ile beraber basıyorsunuz. Tabi Beginner, Easy, Medium, Hard veya Expert gibi zorluk derecelerine göre karşınıza çıkan nota renkleri ve sayıları da artıyor.

Oyunu tek gitarla oynamak bir süre sonra sizi sıkabilir, ancak iki gitarınız ve bir tane de arkadaşınız varsa, o zaman saatlerce başından kalkmazsınız. Arkadaşınızla bir grup kurabilir, veya yarışabilirsiniz.




Bir süre sonra bunun yetmediğini anlayan Guitar Hero yapımcıları, Guitar Hero'da gerçek bir grup kurma fikrini hayata geçirdiler. Böylece bateri ve mikrofon da oyuna eklenmiş oldu. Tabi bu sistemi eve kurmak çok da kolay değil ama PlayStation cafe'lerin bazılarında saati 8-15 TL arası değişen fiyatlarla oynamak mümkün.

Sevgili arkadaş grubum (Pınar, Tan, Nilüfer, Alican, Aytaç, Emre) ve ben bu oyunun tadına bir ay kadar önce varmış olsak da, en son gidişimizde 3 saat kalarak ne kadar sevdiğimizi belli etmiş olduk. Daha önceleri bir iki stüdyo denememizde yaşadığımız hayal kırıklığı ile, bu oyunda yarattığımız harikalar arasında seçim yapmak gerekirse, tercihimiz ister istemez Guitar Hero oluyor.

Bakırköy'de Magic Cafe'de, Teknoplay'de, Fair Play'de oyunu bulmanız mümkün. Bu oyunun özellikle baterisi yanlış kullanıldığında hemen bozulduğu için ekipmanlar her zaman cafe'lerde tam olarak bulunamayabiliyor. Ancak Teknoplay aralarında en pahalısı olsa da, en kaliteli olanları, üstelik size özel salon da veriyorlar, böylece istediğiniz kadar bağırıp çağırabiliyor, özellikle söylerken kendinizi sahnedeymiş gibi hissedebiliyorsunuz.

Eğer canınız Guitar Hero çektiyse, bu karlı günde dışarı çıkamıyorsanız, hemen şimdi evde de oynayabilirsiniz. Rock Free adlı bu oyunda klavyenizi ters çevirip elinize alarak (laptoplarda böyle bir şans olmuyor ne yazık ki) gitar gibi tutabilir, sınırsız sayıda şarkıdan istediğinizi çalabilirsiniz. Ancak oyun henüz deneme aşamasında olduğundan, çeşitli bağlantı sorunları yaşamanız mümkün. İşte link burada . Oyuna Facebook hesabınızla bağlandığınız zaman, her girişinizde baştan başlamak yerine bir karakter yaratıp ona seviye atlatabilirsiniz.

İyi eğlenceler.

0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...