4 Şubat 2010 Perşembe

Canın Mı Sıkıldı?

Uzun zaman oldu yazmayalı, tam 1 hafta. Tatil rehaveti bloguma da çöktü. Neyse ki süper bi siteyle döndüm.

Sitenin adı Stumble Upon. Ana sayfada karşınıza Kitaplar, Müzik, Online Oyunlar, Fotoğrafçılık, Sanat, İnternet.. gibi bir sürü kategori çıkıyor. Bunlardan ilgilendiklerinizi işaretliyor ve Stumbling'e başlıyorsunuz.

Gerçekten de bir sürü ilginç, normalde asla bulamayacağınız site çıkıyor karşınıza. Bulduklarımdan birkaçını söyleyeyim:

Mesela Dünya'da giremeyeceğiniz 10 Yer'in linki var burada. Aralarında Vatikan'ın Gizli Arşivleri, Disney'nin üyeler dışında kimseyi almadığı ve üye bekleme sırasının 14 sene olduğu Club 33'ü var.

Burada da sit-com'larda gördüğümüz gülme efektleri gibi bir çok ses var. Gülme, geğirme, ağlama, haykırma gibi seçeneklerin kadın/erkek/bebek çeşitleri de var.

Bu ise bir oyun. Oyunda size ilk önce sağ ve sol yön tuşlarıyla topu dengede tutma görevi veriliyor. 15. sn'de alt üst yön tuşlarıyla bir göreviniz daha oluyor. Zaman ilerledikçe işin içine WASD tuşları ve Space Bar da giriyor. Bu oyuna yeni başladım, en fazla 83 sn. dayanabildim. Bağımlılık yaratabilecek bir oyun.

Karşınıza gelen siteyi beğenmediğinizde veya sıkıldığınızda, sol üst köşedeki Stumble'a basıyorsunuz ve karşınıza yine seçtiğiniz kategorilerden bir başka site geliyor. Stumble Upon üyelerinin siteyle ilgili yorumlarını da üstteki toolbar'daki ikona tıklayarak okuyabiliyorsunuz. Bu şekilde hiç aklınıza gelmeyecek türdeki siteleri keşfedebiliyor, en önemlisi şu tatil günlerinde İnternet başında ne yapsam diye boş boş oturmaktan kurtuluyorsunuz.

Bugünlük bu kadar. İyi eğlenceler.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Stumble!!

Adsız dedi ki...

97 saniye. :) (Şimdilik :P)

jules dedi ki...

ismini de yazsaydın ya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...